Bio/Portfolio Quentin Legrand

 
Mirage © Stanislav Dobák

Mirage © Stanislav Dobák

DANS

Olga de Soto (ES)

Advies en pre-productie van Mirage, een danssstuk van Olga de Soto, dat op 22 februari 2019 bij Charleroi danse, Brussel in première ging.

concept, choreographie en documentatie Olga de Soto dansers Albane Aubry, Edith Christoph, Talia De Vries, Meri Pajunpää en Maria de Dueñas Lopez lichtontwerp Philippe Gladieux geluidsontwerp Benoît Pelé muziek Fausto Romitelli, An Index of Metals (extracten), Ictus and conducted by George-Elie Octors / Cypres Records scenografie Sophie Whettnall ism Olga de Soto kostuums Line De Munnynck productie Niels Production coproductie Charleroi danse — Centre Chorégraphique de la Fédération Wallonie-Bruxelles (Brussels), Le Vivat - Scène conventionnée d’intérêt national pour l’art et la création (Armentières), Pôle Sud - Centre de Développement chorégraphique (Strasbourg), ICI—Centre chorégraphique national Montpellier - Occitanie / Direction Christian Rizzo (Montpellier) met de steun van Ministère de la Fédération Wallonie-Bruxelles — Service de la danse, Wallonie-Bruxelles International en Grand Studio (Brussels)

www.olgadesoto.com


Moeder © Oleg Degtiarov, Peeping Tom

Moeder © Oleg Degtiarov, Peeping Tom

DANS

Peeping Tom

Peeping Tom is één van de meest succesvolle danstheatergezelschappen van Europa. Als company manager had ik de leiding over de strategie, wereldwijde communicatie, financiën, administratie, HR, de relaties met de financierende autoriteiten, de kunstinstellingen, enz. Tussen 2013 en 2018 leidde ik de productie en de toernees van 32 rue Vandenbranden (2009), A Louer/For Rent (2012), Vader (Franck Chartier, 2014), Moeder (Gabriela Carrizo, 2016), evenals The Land (Gabriela Carrizo, 2015), een samenwerking met Residenztheater in München, en de ADRIFT-trilogie met NDT - Nederlands Dans Theater in Den Haag: The missing door (Gabriela Carrizo, 2013), The lost room (Franck Chartier, 2015) en The hidden floor (Franck Chartier, 2017).

www.peepingtom.be

 

DANS

Cie SOIT / Hans Van den Broeck

Als company manager had ik de leiding over de strategie, de communicatie, financiën, administratie, HR, de relaties met de financierende autoriteiten en de kunstinstellingen, de internationale distributie enz. Tussen 2011 en 2012 nam ik deel aan de productie van het stuk Messiah Run! (2012), dat in Kunstencentrum Vooruit (Gent) in première ging en vervolgens in België, Frankrijk en Duitsland toerde.

www.soit.info

PERFORMANCE

Caravan Production

Ik ben een trotse bestuursvoorzitter van het managementbureau voor podiumkunsten, Caravan Production.


PERFORMANCE

LAPS Productions / Harold Henning

Ik ben een actief bestuurslid van LAPS productions, de organisatie achter de choreografische activiteiten van Harold Henning.

PERFORMANCE

Gaëtan Bulourde

Ik ondersteunde de preproductie- en financieringsapplicatie van Gaëtan voor zijn versie van Le Sacre du Printemps, "Spoiled Spring", dat in het Kaaitheater (Brussel) in 2013 in première ging.


MUzIEK

Quiet Stars

Ik ben mede-oprichter van Quiet Stars, een low-fi electronic / bossa nova muziek combo. Ik speel (niet erg goed) saxofoon, tuba en keyboards.


MARKETING

Shake

Van 2006 tot 2011, naast de administratie en financiën van het bedrijf, coördineerde ik allround marketingcampagnes voor SAAB, Accor Group / Edenred oa.

HEDENDAAGSE KUNST

Aliceday

Van 2001 tot 2005 was ik assistent bij de kunstgalerie Aliceday, van Bernard Prévot en Véronique de Bellefroid (voorheen: Damasquine). Ik coördineerde tentoonstellingen en vertegenwoordigde de galerie op internationale kunstbeurzen.


In 2001 studeerde ik af aan de Université Libre de Bruxelles (ULB) met een Master in journalistiek en communicatie en schreef een thesis over de performances van Joseph Beuys (onder leiding van Pr. Jacques Sojcher). Parallel aan mijn studie was ik barman in de kunstencentra Beursschouwburg en Recyclart, waar ik de opwindende kunstscene van Brussel leerde kennen! Ik ben een DJ geweest, heb twee radioprogramma's gehouden op Radio Panik 105.4 FM (hier zijn enkele podcasts), werkte samen met verschillende artiesten (Aline Bouvy, John Gillis, Simona Denicolai, Ivo Provoost, Bruce Geduldig, collective Komplot, Martine Doyen, Kosten Koper, Stefan Dreher, Simon Backès en Loic Vanderstichelen ea) en was ik coördinator voor "Je me souviens: titre provisoire", een kunsttentoonstelling in het centrum van Brussel samengesteld door Véronique de Bellefroid. Van 1997 tot 2001 heb ik gewerkt als redacteur / journalist voor Janus, een kunst-ontmoet-wetenschapstijdschrift van Jan Fabre. In dit kader had ik het genoegen om Louwrien Wijers (schrijver en Fluxus-kunstenares), Wim Vandekeybus (choreograaf en filmregisseur), David Byrne (muzikant en producent), Rob La Frenais (The Arts Catalyst), Jacques Delcuvellerie (Groupov, theaterregisseur), Pr. Dominique Van Neste (dermatoloog), Johan Muyle (beeldend kunstenaar) en Carl Havelange (historicus) te mogen interviewen. Lees hier één van die gesprekken.